Бившата номер 3 в женския тенис Мери Пиърс вярва в шансовете на Григор Димитров да спечели титла от Големия шлем. Французойката е у нас за Световната треньорска конференция, на която сме домакини, като не пропусна да коментира тенис звездата ни. 

"Димитров е страхотен тенисист с голям потенциал и определено играе в най-силната ера на мъжкия тенис. Той е млад, така че мисля, че има шанс да спечели титла от Шлема. Тенисистите от това поколение, като Федерер, Надал, Вавринка ще се откажат в един момент и той ще има своя шанс.

Радвам се да бъда тук, това е първото ми идване в България. С Магдалена Малеева сме играли заедно още от детските турнири, когато бяхме на по 12 години, така че се знаем отдавна. Тя винаги ме е питала кога ще дойда на гости в София и сега имам тази възможност. 

Световната треньорска конференция е едно страхотно събитие, тенисът и треньорската професия са ми много близки. Тренирам деца от шест години и съм вицекапитан на отбора на Франция за Фед Къп. Нямам търпение да чуя всички интересни презентации, както да изнеса и моята, която е на тема "Израстването на един играч - моята история", завърши Пиърс пред родните медии.