Бившият №1 в световната ранглиста Анди Мъри изрази надежда, че един ден ще успее да възобнови кариерата си и отново да играе на най-високо ниво. Шотландецът претърпя операция на тазобедрената става в края на януари, а наложената рехабилитация дава желаните резултати и засега сигналите към Мъри са позитивни.

„Моето желание е да продължа да играя“, категоричен е Мъри, който говори по време на визита на събитие в Лондон на един от спонсорите си. 

„Казах го и в Австралия. Въпросът е, че не знам дали това ще бъде възможно да се случи. Със сигурност сега съм много по-щастлив, отколкото бях в последните 12 месеца след първоначалната операция на хълбока. Сега вече не изпитвам болка, а това не ми се беше случвало дълго време. Рехабилитацията е бавна, но дава много добри резултати. Просто трябва да бъда търпелив и да видя как ще се развият нещата, но ако е възможно, със сигурност ще искам да се върна на корта“.  

По-рано през годината Мъри обяви, че планира да прекрати кариерата си след Уимбълдън, ако изобщо успее да се възстанови за него. По всичко обаче изглежда, че плановете на шотландеца могат да се променят и той да отложи окончателното си оттегляне от корта, стига да е здрав и да не усеща болка.