Организаторите на „Уимбълдън“ дадоха уайлд кард за стартиращото на 1 юли Открито първенство на Великобритания на местната тенисистка Фран Джоунс.

Британката е рядък случай, а вероятно и единствен, в историята на тениса. Тя е родена с генетичното заболяване Ектодактилна ектодермална дисплазия, заради която е трудно да пази равновесие и да държи ракета.

Причината за това е, че Фран Джоунс има по три пръста и палец на двете ръце, четири пръста на левия крак и три на десния. Тя е родена с тежкото заболяване, но това не убива по никакъв начин мотивацията й да бъде сред най-добрите в света.

18-годишната тенисистка е заведена от баща си на школа за тенисисти, когато е още в началното училище. Скоро става ясно, че момичето има талант за спорта.

На 9-годишна възраст се мести в Барселона, за да тренира в школата „Санчес-Касал“, в която са се подготвяли Анди Мъри и Рафаел Надал. Прогресът й продължава да изумява лекарите, според които тя няма шанс да спортува професионално, камо ли да стигне върховете на тениса.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Под ръководството на треньора си Арберт Портас тя успя да пробие до Топ 300 на световната ранглиста, въпреки че към момента е 366-а. Наскоро спечели два поредни турнира в Беларус.