Мартин Клижан и Фернандо Вердаско се класираха на четвъртфиналите на София Оупън 2019. Словакът постигна чист успех с 2:0 сета над преминалия квалификациите Даниел Брандс, в отделните части 7:6(5), 6:4. Срещата продължи 100 минути, в които Клижан пласира шест аса и допусна три двойни грешки.

Любопитен е фактът, че Клижан и Брандс се срещнаха в София и през 2017 г., когато словакът отново се наложи в два сета. Левичарят от Братислава по традиция се представя успешно в „Арена Армеец“ и до момента не е пропуснал нито едно издание на турнира. Той е полуфиналист от сезон 2016. 

В петък Клижан ще участва на четвъртфиналите в София за трети път в кариерата си, а негов опонент ще бъде спечелилия двубоя Робин Хаасе – Даниил Медведев, които излизат на корта по-късно днес.

Поставеният под №6 в основната схема Фернандо Вердаско се класира за четвъртфиналите след победа над Мариус Копил. 35-годишният испанец спечели с 6:2, 4:6, 6:1 за 105 минути. 

С изключение на втория сет, в който допусна пробив в седмия гейм, Вердаско контролира събитията на корта и се поздрави със заслужен успех в първия дуел между двамата.

В спор за място на полуфиналите Вердаско ще срещне сензацията в турнира Матео Беретини, който в сряда елиминира водача в схемата Карен Хачанов. На старта испанецът, който беше избран за „Мистър Sofia Open 2019“, отстрани Александър Лазаров.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати