Слоун Стивънс е новата шампионка от Ю Ес Оупън при жените, след като на финала записа успех 6:3, 6:0 след почти перфектна игра срещу Медисън Кийс.

24-годишната американка стигна до първата си титла от Големия шлем, след като в началото на лятото се върна на корта след близо едногодишно отсъствие заради контузия на стъпалото и претърпяна операция през януари. Само преди 40 дни тя беше 957-а в света. Дефанзивният стил на Стивънс не позволи на 15-ата в схемата Кийс да развие играта си. Медисън Кийс беше на корта със стабилно превързано дясно бедро.

Слоун Стивънс си гарантира спечелването на първия сет благодарение на пробив в петия гейм. Тя спечели частта след дълъг бекхенд на Кийс, която прати топката в аут и записа общо 17 непредизвикани грешки в първия сет срещу само две на съперничката й. След това играта на Медисън Кийс продължи да се срива и завърши мача с 30 непредизвикани грешки.

„Невероятно! На 23 януари претърпях операция. Ако тогава някой ми кажеше, че ще спечеля Ю Ес Оупън, щях да му отговоря, че това е невъзможно“, заяви Стивънс, която след отпразнуването на успеха седна и поговори с Кийс.

„Мади е една от най-добрите ми приятелки в тениса и не можеше да си пожелая друг съперник за първия ми финал от Големия шлем. Казах й, че ми се иска да бяхме завършили при равен резултат. Сигурна съм, че ако тя беше спечелила, щеше да поиска същото. Да стоя тук заедно с нея, това беше истински момент на приятелство“, допълни новата шампионка на Ю Ес Оупън.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN