Сливналията Габриел Донев се класира на полуфинал на Държавното лично първенство по тенис на закрито за мъже, провеждащо се в зала "София" в Борисовата градина. Той успя да елиминира след 6:3, 6:2 шампиона Александър Донски, който спечели титлата в предишните две години.

Донев е измъчван от травма в глезена, но въпреки това стисна зъби и се бори докрай за успеха, с който се доближи до така жадувания от всички родни тенисисти "уайлд кард" за турнира София Оупън 2019.

На полуфинала Донев ще се изправи срещу Васил Кирков (ТК Асеновград). Той поднесе изненадата, елиминирайки номер №1 в схемата Александър Лазов (ТК НСА, София). Кирков поведе с 7:6(5), 1:0 преди вицешампиона от миналия сезон да се откаже. 

Вицешампионът в надпреварата през 2016 година и номер 2 в схемата Александър Лазаров постигна победи с 6:2, 6:1 срещу Леонид Шайнгезихтов.

На полуфиналите Алекс ще играе срещу Васил Младенов - шампион на страната в зала през 2016 година. Младенов се наложи с 6:3, 6:3 над номер 3 в схемата Мартин Димитров.

Припомняме, че победителите на полуфиналите ще получат „уайлд кард" за квалификациите на изключително силното четвърто издание на турнира от сериите АТР 250 – София Оупън. БЛИЦ е медиен партньор на очакваната с голям интерес надпревара. 

Програма на Държавното:

23.01.19 - 1/2 единично + финал двойки

24.01.19 - финал единично