Турнирният директор на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли отговори на обвиненията от страна на Жулиен Бенето, че Роджър Федерер е привилегирован в Мелбърн. Шампионът на двойки от „Ролан Гарос“ през 2014 заяви, че швейцарецът се ползва с предимство заради това, че играе по-често във вечерните сесии. Бенето също така намекна, че Laver Cup предизвиква конфликт на интереси, тъй като Tennis Australia е един от акционерите в турнира.

„Що се отнася до състезатели, трябва да споменем, че Роджър Федерер е един на своето поколение и е считан за един от най-големите атлети в света“, отговори Тайли в дълго заявление.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Феновете изискват неговото присъствие на големите кортове и телевизионните оператори желаят мачовете му да се излъчват в най-гледания часови пояс. Не мисля, че има турнирен директор в света, който да не вземе под внимание тези фактори при съставянето на програмата. Това е случаят с всички големи имена в тениса, а и в спорта като цяло“.

„Ние изслушваме играчите и се съобразяваме с техните нужди и приоритети. Това се отнася до транспортната система, сервираната храна, тренировъчната база, както и програмата, която изготвяме. Няма как да угодим на всички през цялото време и трябва да се знае, че правим всичко по силите си“, категоричен е турнирният директор на първата надпревара за годината от Големия шлем.

 

Tenniskafe.com