Швейцарската часовникарска фирма "Longines" обяви бившата №1 в тениса Щефи Граф за свой "посланик на елегантността”. Интересно е да се припомни, че съпругът на германската прима Андре Агаси също е лице на същата марка. Това стана през 2007 година.

"Longines е горда, че Щефани Граф се присъедини към своя съпруг в нашето семейство от посланици. Нейното съвършенство, нейният кураж и отдадеността й да служи на обществото са ценности, които ние също ценим, уважаваме и популяризираме”, заяви президентът на часовникарската фирма Валтер фон Канел.

В своята 17-годишна кариера Граф е печелила абсолютно всичко, информира racketi.com. Има 107 турнирни победи, сред които 22 в Големия шлем и олимпийска титла през 1988 година. Германската прима се задържа като №1 в света рекордните 377 седмици.

Щефани Мария, както е пълното й име, се оттегли от тениса през 1999 година. Тя напусна родния си Манхайм, след като се омъжи за Андре Агаси. Двамата имат двама сина Джейдан-Гил и Джаз-Ел. Граф оглави фондацията "Children for Tomorrow", която опитва да помогне на деца по целия свят, които са получили травми от войни, насилие или изгнаничество. /БЛИЦ