За никого в тенис средите не е тайна, че отношенията между Мария Шарапова и Серина Уилямс са обтегнати от край време. Освен, че дълго време бяха основни съпернички на корта, двете бяха замесени в любовен триъгълник, в който роля имаше не кой да е, а българският тенисист Григор Димитров. През годините тези информации така и не бяха потвърдени.

Самата Шарапова реши най-накрая да повдигне завесата относно отношенията й със Серина, като призна, че американката наистина я мрази. Според рускинята причина за ненавистта спрямо нея е победата й над Уилямс на финала на Уимбълдън пред 2004 година.

„Серина ме поздрави, когато мачът приключи. Каза ми „Добре свършена работа“ и се усмихна. Веднага разбрах, че й е много тежко“, спомня си Мария.

„Когато влязох в съблекалнята след двубоя я чух да плаче. Опитах се да изляза максимално бързо, но тя знаеше, че съм там. Хората често се чудят защо имам толкова негативна статистика срещу нея – 2 победи и 19 загуби. За мен, отговорът беше в онази съблекалня“. 

„Серина ме защото в онзи ден я победих, против всички очаквания и залози. Но най-много ме мрази, защото я чух как плаче. Малко след турнира разбрах, че Серина е казала на един мой приятел, който след това сподели и на мен, че повече няма да загуби от „тази малка ку*ка“. Серина и аз би трябвало да сме приятелки – споделяме една и съща страст, но не сме. Някой ден, когато всичко остане в миналото, може и да станем близки“, коментира Шарапова пред британското издание „Метро“.