Бившата №1 в световната ранглиста по тенис Мария Шарапова разкри кой е най-големият проблем, който я тревожи в момента и това се отрязва на представянето ѝ на корта. Рускинята изтърпя над една година наказание заради употреба на "мелдоний" и се завърна на корта в края на април миналата година на турнира в Щутгарт. Бившата приятелка на Григор Димитров обаче не може да възвърне най-добрата си форма и в момента е 41-а в света. Тя не е играла от началото на март заради контузия.

"Не съм толкова уверена в силите си, както бях преди. Увереността е странно нещо. Нужно е много време, за да повярваш в силите си, а това чувство може да се загуби изключително бързо. Не само в тениса, но и в другите сфери на живота", сподели Шарапова преди започващия тази седмица турнир в Щутгарт, където тя стартира срещу французойката Каролин Гарсия.

"През миналата година имах само няколко мача, в които нещата се развиха идеално за мен. В тях бях напълно уверена във възможностите си. Напрежението е голямо. Затова чувствата, които изпитваме тенисистките, когато печелим мачове и титли, са абсолютно невероятни", допълни петкратната шампионка в турнирите от Големия шлем.