Сестрите Уилямс за пореден път ще се изправят една срещу друга на централния корт на Ю Ес Оупън, след като в понеделник спечелиха своите мачове и ще се срещнат на четвъртфиналите във Флашинг Медоус.
Поставената под № 4 Серина отстрани участващата с уайлдкард французойка Северин Бремон с 6:2, 6:2, докато № 7 в схемата Винъс разби полякинята Агниешка Радванска с 6:1, 6:3.

Двете сестри имат 16 мача по между си и резултата до момента е 8:8. Само за Големия шлем пък са 5:5, така че този път едната от двете ще вземе предимство в преките двубои и ще се класира за полуфиналите на последния голям турнир през годината.

“Трудно е да се играе срещу сестра ми, тъй като тя е твърде добра”, заяви Винъс, която спечели последния мач между двете. Това бе през това лято – на финала на Уимбълдън. Серина пък съжалява, че мачът между двете двукратни шампионки на турнира идва в твърде ранна фаза на турнира: “Гадно е. Дори полуфинала е по-добър вариант от четвъртфинала. В крайна сметка поне едната от нас ще играе в Топ 4 на турнира.”

В друг четвъртфинал при жените ще играят рускинята Динара Сафина и италианката Флавия Пенета. Сафина успя да се справи с германката Ана-Лена Грьонефелд с 7:5, 6:0, докато поставената под № 16 Пенета отстрани бившата лидерката в световната ранглиста Амели Муресмо с 6:3, 6:0.

Поставеният под № 6 при мъжете Анди Мъри се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на Ю Ес Оупън, след като се справи с 6:1, 6:3, 6:3 с швейцареца Станислав Вавринка, който № 10 в схемата. В следващия кръг британецът ще играе с 19-годишният аржентинец Хуан Мартин дел Потро, който за първи път в кариерата си ще играе сред Топ 8 на турнир от Големия шлем. Дел Потро отстрани 18-годишният японец Кей Нишикори с 6:3, 6:4, 6:3./БЛИЦ