Титлата на Серина Уилямс от тазгодишния Аустрелиън Оупън е историческа. Не само заради това, че трофеят е №23 в кариерата й, а заради факта, че тя е била във втория месец от бременността си по време на турнира.

„Научих за бременността в съботата преди началото на турнира. Чувствах се леко замаяна от новините и си казах – какво ще правя? Предстоеше ми да играя и беше изключително стресова ситуация“, коментира Серина.

Американката спечели титлата, а след това се оттегли от предстоящите турнири, обявявайки новината за бременността си чак през април.

„Не се чувствах нервна заради бременността – добави Серина. – Говорих с лекаря ми и той ме увери, че всичко ще е наред. Започнах да се храня по-здравословно с тонове зеленчуци. Не чувствах симпомите в началото. Казах си, че нямам време да се чувствам зле и това ми помогна да остана спокойна. На корта в Австралия не бях толкова емоционална, колкото съм обикновено, защото си помислих, че ако загубя, имам страхотно извинение (смее се).

През последните месеци наблягах повече на тренировките на велоергометъра за сметка на тичането. Хващам ракета от време на време, за да не загубя усещането си за топката. Знам, че нещата няма да се случат толкова бързо, колкото ми се иска. Ще видим как ще се развие всичко.“