Бившата №1 в женския тенис Серина Уилямс се завърна с гръм и трясък на Аустрелиън Оупън. За последно тя игра в Мелбърн през 2017 година и спечели титлата след победа на финала над сестра си Винъс и то в началните седмици на бременноста си. 717 дни по-късно американката отново се появи на турнира и разби германката Татяна Мария с 6:0, 6:2 след само 42 минути.

Уилямс, която е поставена под №16 в схемата на Аустрелиън Оупън се нуждаеше само от 18 минути за спечелването на първия сет. Тя спечели втория за 31 минути. За успеха си американската тенисистка направи 22 уинъра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Любопитното е, че Серина Уилямс и Татяна Мария са добри приятелки и съседки в Палм Бийч Гардънс във Флорида. Германката признава, че когато и двете са в американския град, семействата им се събират за градинско парти.

На въпрос каква е разликата от предишното й участие на Аустрелиън Оупън, американката отговори с широка усмивка: „Сега не съм бременна“.

Серина Уилямс и Татяна Мария са две от четирите майки, които участват в Откритото първенство на Австралия. Останалите две са Виктория Азаренка (Беларус) и Евгения Родина (Русия).