Роджър Федерер влезе историята като тенисистът с най-много трофеи от Откритото първенство на Великобритания. Днес швейцарецът взе осмата си титла от "Уимбълдън", изпреварвайки Пийт Сампрас и Уилям Реншоу, които са със 7 успеха. Единствените, които могат да счупят рекорда му в близките години са Новак Джокович и Рафаел Надал, съответно с 3 и 2 трофея към момента.

Испанецът категорично окупира върха в друг турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" с 10 трофея, докато Федерер и Джокович са с 1.

Сърбинът пък дели върха с Рой Емерсън (6) в "Аустрелиън Оупън", следван от Федерер с 5, което също е реална възможност за швейцареца да влезе в историята като тенисист с най-много трофеи този турнир от големия шлем.

Три трофея делят Федер от тотална доминация на US Open, като швейцарецът е с 5, а Бил Тълдън, Ричърд Сиърс и Уилям Лърнд са с 7. Другите действащи преследвачи Новак Джокович и Рафаел Надал имат по два трофея. 

Федерер е номер 1 по общ брой титли от Големия шлем - 19, втори е Рафаел Надал с 15, Пийт Сампрас е трети с 14, а Новак Джокович дели четвъртото място с Рой Емерсън с 12.