Григор Димитров размаза Дуди Села, принуждавайки го да се откаже в мача им от третия кръг на "Уимбълдън". Българинът спечели първите два сета по категоричен начин - 6:1, 6:1, след което израелецът, който е №90 в световната ранглиста, пожела срещата да бъде прекратена след малко повече от час игра. Още след първата част Села взе 10-минутен медицински таймаут заради здравословен проблем, който в крайна сметка го спря от участие в третия гейм.  

Григор вече е осминафиналист на любимия си "Уимбълдън", като очакванията са да се изправи срещу идола си и напоследък утвърдил се като негов музикален партньор - Роджър Федерер. Швейцарецът обаче също има мач - срещу Миша Зверев. Двамата излизат на корта довечера.

С отличното си представяне днес Григор продължи да е безкомпромисен срещу Дуди Села - 5 победи от 5 мача. Освен това българинът е без загубен сет до момента в тазгодишното издание на "Уимбълдън". Припомняме, че на старта в Лондон нашето момче елиминира с 3:0 сета Диего Шварцман, след което също с толкова и Маркос Багдатис. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДУДИ СЕЛА 6:1, 6:1 и отказване на израелеца

ПЪРВИ СЕТ
Села започна силно, спечелвайки на нула първия гейм. Григор отвърна на опонента си със същото. И Димитров взе подаването си на нула за 1:1. В третия гейм българинът поведе с 40:30 и стигна до първа точка за пробив в мача. Села успя да възобнови равенството, но при втория си опит Гришо реализира първия пробив в мача, за да поведе с 2:1. Последва лесен гейм за българина, който взе подаването си на нула - 3:1. 

С мощна и нападателна игра Григор стигна до преднина от 40:0 и три брейкбола. Села отрази първия с форхенд уинър, но после направи двойна грешка и Димитров поведе с 4:1 след втория си пробив в срещата. След това Григор затвърди и втория брейк, след което с нов пробив спечели първия сет с убедителното 6:1.

ВТОРИ СЕТ
Първата ни ракета започна силно и втората част, която се забави с 10 минути заради медицински таймаут, от който Села се нуждаеше. Григор взе подаването си на нула. Така българинът оформи серия от 7 последователни гейма.

Във втория Села поведе с 30:0. Двойна грешка от сервис на израелеца обаче позволи на Димитров да изравни, а след това и да реализира първи пробив във втория сет за 2:0. След това Григор затвърди безпроблемно пробива си отново на нула. Села взе първото си подаване във втората част при 3:1, но срещна силен отпор от страна на Гришо, който продължи да надиграва категорично опонента си и спечели и тази част с 6:1, а с това и срещата заради отказа на Дуди Села.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ