Най-добрият ни тенисист Григор Димитров направи равносметка след първия изигран турнир за новия сезон. Хасковлията не успя да защити титлата си в Бризебйн и отпадна на полуфиналите от Ник Гирьос, който впоследствие спечели надпреварата.

"Доволен съм, че поне успях да достигна до трисетови мачове, в които има толкова ключови моменти. За мен бе важно да спечеля първата си среща, в която отразих мачбол. Подобрявам нивото си след такъв тип двубои. Играх добре в първия сет от полуфинала, след това нямаше много какво да сторя. Той сервира просто изумително. Може да изглежда, че някак небрежно удря, но изпълненията му се получаваха. Беше твърде добър", призна световният №3.

"Малко съм уморен, но всичко е наред. Чудесно е, че успях да изиграя такива мачове още в началото. Нужни ми бяха такива трисетови срещи, за да видя в какво състояние ще бъде тялото ми след два часа и половина игра. А тялото ми реагира отлично. Както казах - малко съм уморен, но след няколко дни почивка и възстановяване, всичко ще бъде наред", заяви българинът и се отдаде на отдих в Сидни.