Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с победа над Янко Типсаревич участието си на "Ролан Гарос". Хасковлията започна много добре мача, поведе с 2:0 сета, а след това се наложи и медицински екип на помага на сърбина. Обаче се стигна до обрат и с много усилия Гришо успя да стигне до успеха. 

"Водех с два сета и пробив. Не знаех как се чувства и мисля, че това наруши до някаква степен ритъма ми. Това е част от играта. Аз загубих концентрация и това е моя грешка. Като цяло беше страхотно да спечеля. Отдавна чакам подобна победа. Мисля, че този път във важния момент бях на ниво. Последните месеци всички оспорвани двубои отиваха за съперника", коментира Григор.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Имах много време да тренирам. Рамото ми не е на 100%  и това е нещо, за което мисля, когато съм на корта. Понякога това измества фокуса ми малко, но излизам и давам всичко от себе си. Не мога да стоя и да чакам да съм напълно възстановен. Ако нещата не се развиват както искам, приемам това и се опитвам да вървя напред", допълни Димитров.