Григор Димитров отпадна от турнира “Загорка Къп” с награден фонд 85 хиляди евро още в първия кръг, след като претърпя загуба с 0:2 сета (6:7, 3:6) от белгиеца Стив Дарси. Двубоят продължи 1 час и 25 минути, а Гришо няма да вземе точки за световната ранглиста, а спечели само 885 евро от наградния фонд.
 

В първия сет нашето момче допусна пробив още в третия гейм и Дарси поведе с 2:1. Българинът веднага се реваншира и върна пробива за 2:2. В следващите геймове и двамата взимаха подаванията си. В осмия гейм Дарси, който е поставен под номер 2 в основната схема, спаси възможност за пробив. Така се стигна до тайбрек, в който Григор водеше с 4:2, но се стигна до 5:6 и при първия си сетбол белгиецът затвори сета.

Във втория сет Григор започна разочароващо и допусна пробив още във втория гейм. Дарси поведе с 3:0 гейма, след това българинът си взе подаването за 1:3. Белгиецът направи същото за 4:1 в своя полза, а хасковлията направи 4:2. В седмия гейм Григор Димитров имаше две възможности за пробив, но в крайна сметка Дарси си взе подаването за 5:2. Българинът върна един гейм за 5:3 и Дарси затвори сета и мача за крайното 6:2 във втория сет./БЛИЦ