Световната номер 67 Кристина Младенович осъществи голямата изненада на турнира от сериите Premier 5 в Дубай, като надигра и елиминира водачката в ранглистата Наоми Осака във втори кръг.

В първия си мач след титлата на Australian Open и след раздялата с треньора си Саша Бажин, японката допусна множество непредизвикани грешки и отпадна след 3-6 3-6.

На осминафиналите френската тенисистка ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро.

В първия сет грешките на Осака бяха повече от нормалните, които световната номер 1 допуска. Напрежението в играта ѝ пролича от сервиса, като тя осъществи цели три двойни грешки и вкара едва 46% от първите си начални удари срещу 64% за опонентката.

По този начин французойката проби първите два сервис гейма на Наоми и междувременно отрази два брейкбола.

Осака веднага успя да върне един от пробивите, но възможност за обрат нямаше, тъй като Младенович наложи напълно своето темпо и до края на частта не даде нито точка за пробив на съперницата. Успя и да завърши сета от посрещане при 6-3.

Подновяването на играта донесе множество обрати, редуващи се един след друг. Младенович спечели първото си подаване на нула, а оттам нататък последваха цели седем поредни пробива.

По този начин световната №67 се оказа с преднина от 5-3 след аут на Осака и застана на сервис за крайния успех. Постигна изненадващата победа след гейм на 30 и се класира за осминафиналите.

TennisKafe.com