Гръцката сензация в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис Стефанос Циципас направи шокиращо изказване след двубоя с Рафа Надал. 

Припомняме, че младият талант осъществи първия си голям пробив в турнир от Големия шлем, след като стигна до полуфиналите в Мелбърн, а по пътя си детронира от трона великия Роджър Федерер. 

В битката за финала обаче Циципас беше прегазен от испанеца с 6:2, 6:4, 6:0. Гъркът успя да шокира целия свят с изказването си след мача, който приключи за скромните час и 48 минути.

 „Опитвам се да разбера как Федерер го побеждава… Има подобен стил на моя. Опитвам се да разбера. Не искам да загубя 10 пъти от Рафа. Изненада ме. Сервисът му е не е най-силният в Тура, средно ниво е. Дразнещо е, че дори не се приближих до пробив в мача. Изненадах се и че е толкова агресивен от основната линия. Това е". С тези си думи младият играч втрещи всички тенис анализатори и фенове на играта.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Не знам. Не мога да се сетя за нищо позитивно от този двубой. Може би втория сет, в който бях най-близко до успех. През останалото време тенисът бе много по-различен от предишните ми мачове. Беше от съвсем различно измерение.“ „Той (Надал) не ти позволява да влезеш в какъвто и да е ритъм. Има съвсем различен стил от останалите тенисисти. Има този, не знам, талант, който никой друг няма. Никога не съм виждал подобен играч. Кара те да се представиш лошо. Не знам. Бих нарекал това талант", добави още той.

“Не е нещо ново, че съм играл агресивно. Проблемът при мен е, че имах много успехи на клей и хората може би си мислят, че не съм агресивен. Но хората, които го мислят, грешат напълно. Това е истината, нали? Естествено, невинаги залагам на сервис-мрежа. Не правя уинъри във всяко разиграване, но имам цел във всеки един удар, който изпълнявам. Целта е да създадеш проблеми и поражения на противника с всеки удар, няма по-добър начин да си агресивен от този. Това е била целта през цялата ми кариера”, коментира пък Надал изказването на днешния си противник.

Матадора очаква Новак Джокович или Лука Пуй на финала, докато Циципас вече насочва поглед към Sofia Open.