Организаторите на US Open са готови да нарушат правилата, за да осигурят “уайлд кард” за основната схема на тийн сензацията Кори Гоф. Според т.нар. правило “Каприати” състезателка под 16-годишна възраст не може да приема повече от три покани за участие в професионални турнири от високите нива на WTA и за “Големия шлем”.

Кори Гоф, на която на галено казват Коко, вече се възползва от трите си “уайлд кард” тази година - в Маями, в квалификациите за “Ролан Гарос” и в квалификациите за “Уимбълдън”. Именно на “свещената трева” 15-годишната американка направи фурор с класирането си на осминафиналите, като стана най-младата участничка на тази фаза в турнира от 1991-ва насам, когато именно Дженифър Каприати постигна това.

“Очакваме да видим Коко в основната схема на US Open, защото тя определено завладя сърцата на феновете на тениса с представянето си на “Уимбълдън”, убедено коментира директорът на комуникациите на американската тенис асоциация Крис Видмайер.

“US Open е част от “Големия шлем” и затова има право да не се съобрази с рестрикциите по отношение на “уайлд кард” за младите състезатели”, сподели пред “Ню Йорк Поуст” анонимен говорител от WTA.