Григор Димитров отпадна още в първия си мач на Уимбълдън. Българинът загуби от Стан Вавринка. Швейцарецът постигна първата си голяма победа след завръщането на корта след отсъствие заради контузии. 

Григор спечели категорично първия сет с 6:1, но след това загуби следващите три и отпадна безславно. Българинът направи доста емоционални признания след загубата и каза, че временно ще си даде почивка.

Още по-любопитно обаче е изказването на Стан Вавринка. Според думите му той не е вярвал особено много в победата предвид дългото си отсъствие от корта и контузиите, които го измъчваха.

„Мисля, че не играх толкова зле. Направих някои пропуски, но сетът мина бързо. Тренирам здраво през последните седмици на трева, за да върна нивото си и да съм готов за голям мач. Да знам, че мога да разчитам на играта си. Трябваше да наредя всичко – да опитам да се боря и да намеря решения.“

В третия сет Димитров сервираше при 5-3, но не се справи, а впоследствие допусна обрат.

„В последните седмици тренировките ми вървяха много, много добре. Не излязох на корта, мислейки си, че ще победя. Борех се колкото мога и се опитах“, каза още Стан.

Вавринка е непоставен на турнир от Големия шлем за първи път от US Open 2007. Миналата година бившият №3 загуби в първи кръг от Даниил Медведев, а после сложи край на сезона си.

В следващия кръг швейцарският тенисист играе с Томас Фабиано.