Мъжката Асоциация на професионална тенисисти официално потвърди това, което се знаеше от няколко дни – Григор Димитров отново е част от Топ 10 на световната ранглиста. Това стана факт с публикуването на новото седмично издание на класацията на АТР.

С достигането си до осминафиналите на „Уимбълдън“ Гришо събра 3160 точки и излезе на десето място, изкачвайки се с една позиция. Със същия актив е и германецът Александър Зверев, който е 11-и. Димитров и Зверев изместиха Жо-Вилфред Цонга, тъй като французинът губи две места в ранглистата.

В Топ 10 има още промени. С триумфа си на „Уимбълдън“ Роджър Федерер вече е трети с 6545, като пред него са само Анди Мъри (7750) и Рафаел Надал (7465). Четвърти е Новак Джокович, а Стан Вавринка губи две позиции и вече е пети. Следва Марин Чилич. Доминик Тийм се изкачи до седма позиция, а Кей Нишикори до осма. Милош Раонич загуби две места и вече е девети, като води със 160 точки пред Гришо.

В паралелната класация, която се отнася само за резултатите от 2017 година, Григор Димитров е на девето място с 1925 точки, а осми е Анди мъри с 2290. Тенисистите преди тях също са с близки резултати и българинът все още има шанс в битката за участие във финалния за годината Мастърс в Лондон.