Фелисиано Лопес, който днес бе замесен в скандал за уредени на двойки мачове с партньора му Марк Лопес, проговори за скандала. Испанецът отрече всички твърдения и заяви, че винаги се е стремял към почтена игра.

"Преди да започна пресконференцията и да се отправим към въпроси, засягащи мача, искам да прочета нещо за вас. Много е просто. Ще започна да го чета. След като в медиите се появи моето име и това на партньора ми, Марк Лопес, чувствам, че е важно да изляза пред вас и да отрека напълно всякаква връзка със събития, свързани с уговаряне на мачове. За съжаление всички тенисисти сме публични фигури и имената ни са експлоатирани отвъд нашия контрол. Тъкмо по тази причина ще направя всичко по силите си да защитя себе си от подобни фалшиви обвинения. С Марк се свързахме моментално с TIU, за да съдействаме и те потвърдиха, че въпросният мач от 2017 г. не се разследва. Имаме пълна вяра на TIU и на ролята, която те приемат, защитавайки спорта ни. Винаги съм вярвал в ценностите, които изповядва честната игра. Това е било така през цялата ми дълга кариера и вярвам в почтеността на играта, която е толкова важна. Сега съм концентриран върху това да давам всичко от себе си, както винаги и да покажа 100% от възможностите си в Куинс. Засега това ще бъдат единственият ми коментар по темата. Благодаря ви, това е всичко", каза Лопес. 

Иначе двубоят, за който се смята че е уреден, е от първия кръг на Уимбълдън през 2017 г., когато двамата испанци са поставени под №11 в схемата при дуетите. На старта те се изправят срещу австралийците Джон-Патрик Смит и Мат Рийд, като губят с 6:3, 6:7, 2:6, 4:6, след като са спечелили първия сет.