Анди Мъри има шанс да се завърне към тениса дори ако се подложи на още една операция. В момента бившият номер 1 е пред дилема – дали да премине хирургическа интервенция на бедрото и да премахне напълно болките, или да изчака до „Уимбълдън“, за да сложи там точка на знаменитата си кариера.

Британецът се опасява, че ако премине втора операция, няма да може да се завърне на корта. Не така мисли легендата при двойките Боб Брайън. Американецът се подложи на същата операция през лятото на 2018 г., а сега играе на Australian Open. „Лично аз смятам, че той може да се завърне“, сподели Боб пред „BBC“.

„Мисля, че ще се подложи на операцията. Следи ме като ястреб, пита ме как се чувствам след мачовете, след тренировките, докъде съм стигнал. Просто се опитва да прецени колко дълго ще му отнеме да се възстанови“. 23-кратният шампион от Големия шлем играе отново рамо до рамо с брат си Майк само 5 месеца, след като претърпя хирургическата намеса. Той обаче смята, че мачовете на сингъл са доста поинтезивни и за Мъри задачата ще е по-трудна. „Чувствам се страхотно. Животът ми е чудесен, тренировките вървят добре. Може би още не съм на 100% готов, но са минали само пет месеца от операцията. Докторите казаха, че ще минат 7-8 месеца, преди да се почувствам перфектно“.

„Мисля, че той е достигнал точката, когато това е последната му опция. Мачовете на сингъл са различно нещо. Тези хора се плъзгат по корта, буквално се убиват там в продължение на четири часа. Кой знае дали тази става ще издържи?“, сподели Боб Брайън. Той препоръчва на Мъри д-р Едвин Су в Ню Йорк и споделя, че британецът вече е провел разговори със специалиста. „Той е единственият човек, който е върнал спортисти обратно към професиите им. Излекувал е бейзболист, играч от НБА и хокеист. Нито един тенисист освен мен все още не се е завърнал“.

Мъри вероятно ще вземе решението следващата седмица. Именно това обяви той на последната си пресконференция на Australian Open след загубата в пет сета в първия кръг срещу Роберто Баутиста Агут.

TennisKafe.com