Първата ракета на България Григор Димитров се класира на 1/8-финал на турнира от "Големия шлем" Аустрелиън Оупън. Хасковлията спечели по категоричен начин срещата си от третия кръг в Мелбърн с 3:0 сета (7:6(5), 6:4, 6:4) срещу 102-ия в света Томас Фабиано. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

По този начин Гришо чака следващия си съперник в надпреварата, който ще бъде измежду Франсис Тиафо и Андреас Сепи. Двамата спорят за среща с българина в момента, като Сепи има преднина от 2:1 сета. 

ПЪРВИ СЕТ

Началото на срещата бе много равностойно, като двамата тенисисти взимаха своите подавания до шестия гейм. В него Димитров успя да пробие своя съперник по впечатляващ начин, вземайки гейма на 0. Отговорът на италианския тенисист обаче не закъсня и той върна пробива мигновено, но доста по-трудно - на 30. Последваха силни сервиси и на двамата състезатели, които влязоха в тайбрек. В него българинът направи ранен мини пробив, но той бе върнат. Все пак хасковлията стигна до нов такъв при 5:5 и в крайна сметка на свое подаване затвори първия сет, вземайки го със 7:6(5).

ВТОРИ СЕТ

Още в началото на втората част Гришо проби, повеждайки с 1:0. Последва страхотен негов сервис, с който той затвърди пробива. Фабиано обаче успя да се съвземе и на свой ред стигна до пробив за 3:3. Отговорът на българина обаче бе мигновен и още в следващия гейм той проби отново италианския си съперник, правейки резултата 4:3 в своя полза. До края Гришо не сгреши на свой сервис, вземайки оставащите си две подавания и по този начин затвори втория сет на 6:4.

ТРЕТИ СЕТ

Третата част започна с труден за Фабиано Сервис, който го взе на 40. Гришо отвърна с доста бързо свое подаване, вземайки го на 15. Двамата тенисисти показаха добра игра на собствен сервис и до 3:3 нямаше много възможности за съперника. В 7-ия гейм обаче българинът успя да пробие италианеца, правейки резултата 4:3 в своя полза. До края на срещата Димитров не даде никакъв шанс на Фабиано да си помисли, че може да върне пробива. Българинът затвори третия сет с впечатляващото 40:0 на свой сервис и по този начин триумфира в мача със 7:6(5), 6:4, 6:4.