Първата ни ракета Григор Димитров допусна шокиращ обрат от 2-0 сета срещу Корентин Муте в първия кръг на Уимбълдън и очевидно не бе в настроение да се изправи пред медиите след поражението си. Българинът пропусна задължителната пресконференция след мача си в All England Club и в резултат на това ще трябва да плати съответната глоба, съобщава tenniskafe.com

Бившият №3 сервираше за победата при 6-5 в третата част, но в крайна сметка отстъпи на световния №84 с 6-2 6-3 6-7(4) 3-6 1-6. Така сезонът на трева приключи безславно за най-добрият ни тенисист, който отпадна в първи кръг и в Куинс.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Все още не е известно каква е сумата, която ще трябва да заплати Димитров, след като не спази правилата на турнира, като в миналото наказанията варират по мащаб.

Не искам ни при мама, ни при татко! Искам при Гришо, защото никого не бие!

Пропускането на пресконференциите се превръща във все по-честа практика сред състезателите, като Винъс Уилямс е сред тези с най-много глоби на Уимбълдън, породени от това. През 2010 г. двете с Винъс трябваше да платят по 4000 долара след загубата си на двойки, а преди две години по-голямата сестра пропусна и индивидуално интервю, като това решение ѝ коства 7500 долара.

Американката стори същото на Australian Open през 2016 г. и на Ролан Гарос един сезон по-рано, като в Париж плати 2500 долара.