Тенисистът от Дряново Николай Дончев спечели турнира „Мasters 2017“ в Габрово, който се провежда от 2005 година. В надрепавара участваха 15 младежи до 18 години от Габровска област и региона.

В спора за трофея Дончев детронира миналогодишния шампион Ивайло Малинов. Той успя да надделее с 6:3 и да вдигне отличието.

Николай Дончев е бивш футболист от школата на Локо (Дряново), но тенисът го привлича. Младежът е и в съдийската колегия по футбол в Област Габрово и ръководи юношески мачове.

Дончев е част от клуб „Кристи“, където тренира под ръководството на един от добрите треньори в региона Ивайло Илиев, който е и президент на клуба. В клуба има редица младежи и девойки с призове от републикански и европейски първенства, и балканиади. Сред най-изявените са Дейвид Симеонов, Стефан Йорданов, Ангела Ганева, Димитър Пенчев, Михаела Цонева, Ивчо Димитров. Момичетата до 14 години на клуба пък спечелиха трето място в отборното класиране на държавното първенство в Стара Загора.

Победителят в „Мasters 2017“ бе награден и от председателя на Общинския съвет в Дряново и президент на футболния Локомотив - Тодор Георгиев.

„Поздравявам младите тенис надежди на Дряново за техните успехи. Общината и Общински съвет стои зад тях и ги подкрепя с каквото може“, заяви председателят на местния парламент Тодор Геориев /Теди Джорджо/.