Целият свят стана съпричастен към болката на стотиците семейства, пострадали при потопа на остров Майорка. Както вече стана ясно, има и загинали, като жертвите са девет. Все още се издирват хора, които са безследно изчезнали. От вчера на острова кипи усилен труд, стотици доброволци се включиха в разчистването. Един от тях бе не кой да е, а местната звезда Рафаел Надал. Световният №1 в тениса работеше рамо до рамо с доброволците по почистването на наводнен цех. Надал без да се замисля обу ботушите и хвана лопатата, помагайки на хората.

С тази си постъпка той доказа, че не само е голям спортист, а е и голям човек. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Респект! Легенда! Рафаел Надал е голям Човек", написа във "Фейсбук" българският тенис талант Митко Пашев, който от няколко години тренира в академията на Надал в Манакор, Майорка

Сънародникът ни сподели снимки от събитието.

"Всеки ден виждам Надал. Той също е в академията, но има проблеми с коляното и води по-леки тренировки с Карлос Моя", каза Митко Пашев пред БЛИЦ СПОРТ.

Самият Надал пък не искал да си прави реклама с действията си, като помолил да не бъде сниман. Местни журналисти обаче държали да запечатат момента, като фотосите логично бързо набраха популярност и се споделят в социалните мрежи.  

Носителят на 17 титли от Големия шлем не само помога в разчистването, а и изрази готовност да приюти в академията си пострадали хора, които нямат подслон.

"Това е много тъжен ден за Майорка. Нашите най-искрени съболезнования са към семействата на загиналите в Сан Йоренк. Нашата академия "Спортен център Рафаел Надал" е отворена за останалите без дом семейства", обяви Надал.

Академията на Рафаел Надал: