Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Синсинати, след като надви с 6:3, 7:5 големия си кошмар Хуан Мартин дел Потро. Това е първи успех за първата ни ракета над аржентинеца от всичките 6 сблъсъка помежду им.

В петък, в спор за място на полуфиналите, българинът ще срещне победителя от двубоя Юичи Сугита - Карен Хачанов. 

Григор Димитров - Хуан Мартин дел Потро 6:3, 7:5

Първи сет
Срещата започна по прекрасен начин за българина, който поведе с 3:0 след пробив още във 2-ия гейм.

В четвъртия Дел Потро поведе с 40:0 и въпреки че Гришо съумя да върне 2 точки, аржентинецът все пак намали изоставането си в геймовете - 1:3.

Последва труден сервис гейм за Гришо, който обаче той взе на 30. Дел Потро взе на 15 седмия гейм, но след него последва още по-уверено представяне и четири последователни точки за първата ни ракета - 5:2 в полза на Гришо.

До края на сета нямаше пробиви и в крайна сметка Димитров поведе в сетовете след 6:3 в първия.

Втори сет
Хуан Мартин дел Потро беше по-концентрираният тенисист в началото на втората част и поведе с 3:0 след пробив във 2-ия гейм. В третия Димитров сложи край на серията на аржентинеца, а след това имаше преднина от 30:0 при подаване на съперника. Първата ни ракета обаче изпусна аванса и Дел Потро поведе с 4:1.

При 4:2 в полза на Кулата от Тандил Димитров стигна до пробив, който затвърди за 4:4. При 4:5 Григор отрази три сетбола на Дел Потро в маратонски гейм, след което аржентинецът рухна. Той изостана с 15:40, което означаваха два скрити мачбола за Димитров. Дел Потро отвърна с два добри сервиса, но Гришо достигна и до трети шанс и размина съперника с бекхенд уинър.

В този момент южноамериканецът поиска медицински таймаут, вероятно заради прегряване, а след паузата Григор приключи мача и е на четвъртфинал!

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В СИНСИНАТИ