Първата ракета на България Виктория Томова отпадна в 1-ия кръг на турнира по тенис от сериите "Интернешънъл" на УТА в унгарската столица Будапеща с награден фонд 250 хиляди долара. Българката не се уплаши от далече по-опитната си съперничка Евгения Родина (Русия) и се бори здраво, но в крайна сметка падна с 1:2 сета- 0:6, 6:4, 2:6.

Томова тръгна от квалификациите в турнира, но там отпадна във втория кръг. Все пак тя беше изтеглена като щастлива губеща в основнаха схема, където трябваше да се срещне с Родина.

Въпреки че не взе гейм в първата част на мача, Вики Томова не се даде лесно и почти във всяко разиграване беше до край с шанс да обърне развитието в своя полза. Във втория сет Томова напарви един пробив повече- четири срещу три, и така се наложи с 6:4. Решителен се оказа деветият гейм, в който нашето момиче спечели на 15 и след това при втория сет пойнт успя да затвърди. Третият сет не започна по най-добрия начин за Виктория и тя даде четири поредни гейма на 30-годишната рускиня, след което беше много трудно да обърна развоя на срещата.