Каролина Плишкова бе подложена на сериозно изпитание от Камила Джорджи, но съумя да се класира за осминафиналите на Australian Open.

Чехкинята се наложи с 6-4 3-6 6-2 след двучасова битка.

Плишкова е определяна като тенисистката с най-дългите крака, а Джорджи в последно време се изявява като новия секссимвол на тениса заради провокативните й професии.

               В последно време Камила Джорджи не блести само на корта

В първата част седмата поставена сервира много добре и само веднъж загуби повече от точка на свой начален удар. Един пробив ѝ бе достатъчен да поведе с 6-4. Във втората обаче изключително агресивният стил на Джорджи започна да дава резултат. Тя ръководеше голяма част от разиграванията, а изходът им често се определяше от това дали ще запише уинър или непредизвикана грешка. След 21 печеливши удара успя да пробие веднъж повече и да прати мачът в трети сет след 6-3.

          Миналата година Плишкова блесна във фотосесия с Григор Димитров

В решаващия сет италианката остана вярна на тактиката си, но резултатът бе по-различен. Стигна се бързо до четвъртия гейм, който продължи над 12 минути. Джорджи спаси три брейкбола, но пропиляваше с лека ръка собствените си възможности и в крайна сметка бе пробита. При 2-5 трябваше да сервира за оставане в двубоя, но две двойни грешки (от общо цели 8 в мача) я поставиха в неудобна позиция и дадоха два мачбола на съперницата ѝ. Изпълни великолепно деми воле, за да се измъкне от първата, след което стигна и до 40-40. Впоследствие се спаси още веднъж, но при четвъртия си шанс Плишкова затвори срещата – 6-4 3-6 6-2.

На осминафиналите Каролина Плишкова ще се изправи срещу първата ракета на Испания Гарбине Мугуруса. Световната № 18 победи Тимеа Бачински със 7-6(5) 6-2, макар също да изпита трудности. Бившата №1 трябваше на два пъти да наваксва пробив пасив в първата част, но се пребори за спечелването ѝ, след което бе далеч по-добрата състезателка във втората.