Григор Димитров вече е в Женева и проведе тренировка в швейцарския град преди началото на турнира от сериите ATP 250, стартиращ на 18 май. Заниманието навръх 28-мия рожден ден на топ тенисиста ни протече заедно с новия човек в щаба му Радек Щепанек.

Българинът ще започне от квалификациите в надпреварата, за да може да натрупа повече мачове, а това е по препоръка на Андре Агаси.

В пресявките, които започват в събота (18 май), личат имената на Кристиан Гарин, Дамир Джумхур, Сам Куери, Лоренцо Сонего, Николас Хари, Каспер Рууд, Федерико Делбонис, Мариус Копил и Миша Зверев. За последно Димитров игра на Мастърса в Рим, където в първи кръг загуби от Ян-Ленард Щруф.

В миналото Димитров е имал успехи в Женева. Като 19-годишен през 2010-а той спечели турнир от сериите „Чалънджър“. За последно пък бе на пресявки на надпревара от тура през 2012 година.

Иначе за петото издание на Banque Eric Sturdza Geneva Open се завръща Стан Вавринка. Фелисиано Лопес и Янко Типсаревич също са в схемата, като участие ще вземе и Давид Гофен. Водач в основната схема е Фабио Фонини, а сред участниците още са Даниил Медведев, Ласло Джере, Матео Беретини и Мартон Фучович. Турнирът в Женева е последна подготовка преди кулминацията на сезона на клей – Ролан Гарос. 
Winbet - на един клик разстояние! (18+)