Треньорът на Григор Димитров Радек Щепанек говори за отношенията и работата си с българския тенисист. Според 40-годишният специалист Гришо може да си върне предишната форма и увереност. Той обяви и какви са целите пред хасковлията, който в момента е 46-и в света.

„Когато Григор и Андре Агаси ми предложиха да се присъединя към екипа им, аз не помислих дори за миг. Григор ми прави много добро впечатление, защото е послушен. Изпълнява всичко, което с Андре му кажем", коментира чехът пред lidovki.cz.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Димитров игра на „Ролан Гарос" с болки на дясното рамо, но въпреки това направи силен турнир. Мачът му със Стан Вавринка, загубен след 3 тайбрека, можеше да отиде и в сметката на Григор. Според мен му липсва самочувствие, което обаче с времето ще се възвърне. Той има уменията на топ тенисист и го доказа през 2017-а, когато спечели финалите в Лондон. Целта ни е отново да го върнем в Топ 10", категоричен бе Радек.

Щепанек призна, че след края на участието на Григор на „Ролан Гарос" двамата са седнали и са решили да продължат да работят заедно.

„Ще бъдем заедно в сезона на трева. С нетърпение очаквам „Куинс" и „Уимбълдън". Там Григор трябва да бъде силен", завърши двукратният шампион на „Купа Дейвис“ и бивш №4 в света.