Талантливият български тенисист Адриан Андреев се завърна в родината си след спечеления сребърен медал на двойки и четвъртото място на сингъл на младежките Олимпийски игри в аржентинската столица Буенос Айрес. На летище София той си пожела титла от Големия шлем при юношите и влизане в топ 100 при мъжете.

"Травмата ще отшуми, това не е проблем. Ще съм готов за Китай, имам няколко дни да се оправя. Най-важното е да се развиваш игрово и тактически и да не мислиш много за успехите. Каквито и да са успехите, трябва да продължаваш и да си мотивиран да постигнеш нещо голямо. Със сигурност на сингъл не се чувствах на 100%, ако се бях чувствал по-добре, можеше и да е по-добре резултатът. Важното е, че се развивам", сподели талантът.

"Доста са преживяванията, с които се развиваш като играч. Това е един опит за мен. Ще съм с IMG и майка ми в Китай. Аз мисля, че топ 100 АТР със сигурност е огромна цел за в бъдеще, иначе се надявам да спечеля Шлем от Джуниър и да започна да играя добре на Фючърсите", допълни Адриан Андреев.