Григор Димитров се класира на 1/4-финал в Монте Карло, след като успя да направи обрат срещу Филип Колшрайбер - 4:6, 6:3, 6:4. 

Както и в мача си срещу Ербер във втори кръг, така и сега българинът се нуждаеше от сет време, за да намери печелившия си тенис, а после да заигра и много по-силно, за да стигне до победата. В спор за място на 1/2-финалите Григор ще срещне Давид Гофен. Именно той е партньорът му на двойки, като двамата двамата вече се класираха за 1/4-финалите.

По-рано днес 27-годишният белгиец Гофен победи Роберто Баутиста Агут, за да се класира на 1/2-финалите на сингъл.

Гришо не се беше класирал за 1/4-финалите в Монте Карло от три години.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ФИЛИП КОЛШРАЙБЕР 4:6, 6:3, 6:4

ПЪРВИ СЕТ
Първата част не започна добре за Григор и той допусна пробив за 1:2, като пропусна да го върне при 2:3. В следващия гейм Колшрайбер удари за втори път и поведе с 2:5, и макар Димитров бързо да намали с пробив за 3:5, загуби сета с 4:6. Според статистиката Гришо имаше по-лоши показатели при втори сервис и при върнатите топки, като веднъж допусна и двойна грешка.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна със сервис на Гришо, който го спечели на 15 - 1:0. Последва огледален такъв за Колшрайбер - 1:1, след което българинът отново сервира, но бе пробит - 1:2. Първата ни ракета моментално върна пробива - 2:2, като взе своето подаване и реализира нов пробив - 4:2. Хасковлията не допусна изненада до края на сета и съумя да го затвори на 6:3.

ТРЕТИ СЕТ 
Колшрайбер спечели сервис-гейма си, след което беше близо до пробив, но Григор се справи със ситуацията - 1:1. Германецът спечели подаването си след стабилен свой гейм, а Димитров направи 2:2 след гейм на нула. Българинът можеше да стигне до пробив в петия, но не успя. Двамата продължиха размяната на геймове до 3:3. 

Седмият гейм беше доста драматичен. Колшрайбер на два пъти не успя да спечели, Григор удържа атаките му и при първия си шанс за пробив се възползва, повеждайки с 4:3. Българинът затвърди пробива си - 5:3, след което Колшрайбер взе подаването си, но в десетия гейм не можа да спре устрема на Димитров, който ликува след 6:4.