Рускинята Надя Петрова показа, че може да се пребори с тропическата жега и победи с 6:3, 6:1 японката Аико Накамура в мач от първия кръг на Бали Оупън.

Поставената под № 4 в схемата Петрова, която загуби в третия кръг на Ю Ес Оупън от Флавия Пенета, обяви, че са и били нужни няколко дни, за да се аклиматизира в Индонезия.

“В момента се чувствам уверена в силите си”, заяви Петрова, която спечели турнира в Синсинати през тази година, но се срина на 21 място в ранглистата на УТА. Само преди две години тя заемаше втората позиция в таблицата на женския тенис.

“Приспособих се към условията. Чувствам се по-бърза на корта. Първият кръг е винаги труден и затова е важно да успееш да го прескочиш”, допълни рускинята.

Украинката Олга Савчук се класира за втория кръг, след като победи с 7:5, 6:2 рускинята Ала Кудрявцева. Кудрявцева си спечели слава на Уимбълдън, след като отстрани Мария Шарапова във втория кръг и разкритикува модния вкус на Маша. Във втория кръг Савчук ще се изправи срещу поставената под № 1 словачка Даниела Хантухова, която прескочи първия кръг.

Анастасия Родионова, която се опитва да получи австралийско поданство, все още като руска гражданка продължи във втория кръг, след като украинката Юлия Вакуленко се отказа при 6:2, 3:0 в мача между двете./БЛИЦ

РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В БАЛИ ОТ ДНЕС
Аико Накамура (Яп) – Надя Петрова (Рус) 3:6, 1:6
Юлия Вакуленко (Укр) – Анастасия Родионова (Рус) 2:6, 0:3 (отказване на Вакуленко)
Олга Савчук (Укр) – Ала Кудрявцева (Рус) 7:5, 6:2
Александра Возняк (Кан) – Джил Крейбас (САЩ) 6:3, 3:6, 2:6
Татяна Гарбин (Ит) – Мелинда Цинк (Унг) 6:2, 7:6
Юн-Ян Чан (Тайпе) – Василиса Бардина (Рус) 6:2, 6:1
По-късно днес:
Флавия Пенета (Ит) – Ваня Кинг (САЩ)
Натали Гардин (ЮАР) – Сара Ерани (Ит)