Две от младите надежди на световния тенис - Даниил Медведев и Стефанос Циципас, едва не стигнаха до бой след края на срещата помежду си от "Мастърс" в Маями. Руснакът победи гърка с 2:6, 6:4, 6:2, но това остана в сянката на случилото се помежду им.

По време на двубоя Циципас взе прекъсване, за да отиде до тоалента, и се върна с доста голямо закъснение. На всичко отгоре спечели точка, след като топката се удари в мрежата и падна в полето на противника, но не се извини.

По етикет винаги в такъв случай тенисистът се извинява на съперника. Мълчанието на Циципас вбеси Медведев. "Кажи съжалявам, човече", извика към съперника си руснакът.

Победителят обаче не успя да сдържи нервите си и след двубоя. Двамата се поздравих хладно и всеки седна в своята част, за да си събере екипировката. 

"Човече, по-добре да си затвориш плювалника, ок? Отиваш до тоалетната за 5 минути, после удряш мрежата и не се извиняваш? Мислиш ли, че си добро дете?", избухна Медведев и тръгна заплашително към своя съперник. Съдията слезе, за да успокои страстите, а руснакът обвини Циципас, че го е нарекъл "скапан руснак" и така е започнало всичко.