Световният номер 1 Рафаел Надал сподели очакванията си за предстоящия утре мач с Григор Димитров от 1/4-финалите на турнира в Шанхай. Матадорът, който стигна до тази фаза след успех с 6:3, 6:1 над Фабио Фонини, е убеден, че срещата с българина ще бъде изключително тежка. Матадора добави, че ще трябва да даде всичко от себе си, ако иска да се поздрави с успеха над първата ни ракета.

"Нямам право на грешка в такъв мач. Срещата с Димитров ще бъде трудна. Надявам се, че съм готов за такова съревнование, защото не искам да губя", каза Надал.

Относно физическото си състояние преди сблъсъка с Димитров, испанецът каза: "Когато един играч остарява, има повече контузии. Аз играх цял сезон без травми на много високо ниво. Правя всичко възможно да избягвам контузиите. Не бях голям късметлия в това отношение. Но тази година нещата вървят добре за момента. Никога не знаеш какво може да се случи."

Срещата между Рафаел Надал и Григор Димитров ще започне утре около 09:30 часа българско време и ще бъде излъчена от Мтел Спорт 1.