Рафаел Надал бе изключително щастлив след спечелената рекордна 12-а титла от „Ролан Гарос“ и след успеха над австриеца Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 на финала заяви, че триумфът е щял да бъде невъзможен без подкрепата, която е получил от всички. Испанецът стигна само до една титла на клей преди началото на втория за годината турнир от Големия шлем, но днес ликува в Париж.

"Съжалявам за Доминик, ти си един много трудолюбив и дисциплиниран тенисист, един от най-позитивните хора в Тура. Благодаря, че си истинско вдъхновение за всички, които играят тенис. Знам какво е да загубиш, аз също съм губил оспорвани мачове, но продължавай в същия дух и ще дочакаш своя миг. Благодаря и на организаторите, и на всички замесени с провеждането на турнира. Благодаря на моето семейство и моя екип“, сподели Надал след финала.

„Преди няколко седмици не знаехме какво може да се случи, докъде мога да стигна на Ролан Гарос, беше една много сложна ситуация, радвам се, че всичко приключи по този начин. Това щеше да е невъзможно без вашата подкрепа. Благодаря и на феновете, които правят този турнир наистина незабравим. Надявам се, че ще мога да се върна отново и догодина", каза Рафа след церемонията по награждаването.