След спечелената 16-а титла от Големия шлем с триумфа на Откритото първенство на САЩ миналата неделя Рафаел Надал има 46 “големи титли” в кариерата си и застига лидерите Роджър Федерер и Новак Джокович, изчисли сайтът на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти). В сметката влизат всички трофеи от Големия шлем и титли от турнири в сериите „Мастърс 1000”.

Матадора има 46 значими трофея - 16 от Големия шлем и 30 от “Мастърс 1000 турнири”, след като тази година спечели титлите от “Ролан Гарос”, US Open, Монте Карло и Мадрид.

Джокович остава с 47 важни титли - 12 от Големия шлем, 5 от финалния турнир на АТР и също 30 от “Мастърс 1000”, а Федерер остава начело с общо 51 „големи трофея”. Маестрото от Швейцария има 19 титли от Големия шлем, 6 от финалния турнир на АТР и 26 от “Мастърс 1000”.

Надал още преди месеци се класира за 13-и път за финалния турнир на АТР през ноември, но в кариерата си досега не е печелил в тази надпревара, въпреки че има 7 участия. Испанецът не е печелил и оставащите два турнира от сериите “Мастърс” до края на годината в Шанхай и Париж.