Рафаел Надал изправи на нокти феновете си в навечерието на третия за сезона турнир от Големия шлем – Уимбълдън. В петък испанецът сподели пред репортери в Майорка, че в следващите няколко дни няма да тренира, тъй като е получил мускулно претоварване. Припомняме, че след като спечели 12-ата си титла от „Ролан Гарос“ испанецът реши да не участва на турнири преди Уимбълдън. 

„Месеци наред на бях играл на трева, затова сега получих претоварване, тъй като тази настилка е по-нестабилна. Затова с моя екип решихме в следващите 3-4 дни да не тренираме, след което да подновим занимания в обичайния ред“, коментира Надал. 

„Да играеш на Уимбълдън след сезона на клей е най-радикалната промяна, с която можеш да се сблъскаш в тениса. Доволен съм от адаптацията, която направих на тревните кортове в Майорка през последните няколко дни“, добави световният №2. 

Той коментира и шансовете си за успех на Уимбълдън: „Спечелването на Уимбълдън зависи основно от това да играеш добре, а не от жребия. Усещането е по-специално, защото започваш този турнир без да имаш почти никакви срещи на тревна настилка, а това прави играта много по-непредвидима. Началото е особено важно, бих казал, че е много по-неясно от „Ролан Гарос“ и US Open. Всички мачове на трева са много трудни. На тази настилка има играчи, които се адаптират по-добре от други“. 

Уимбълдън 2019 започва следващия понеделник.