Световният №1 Рафаел Надал се класира за финала на US Open. На полуфиналите двукратният шампион в Ню Йорк срази поставения под №24 в схемата Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Аржентинецът, който елиминира след паметни победи последователно Доминик Тийм и Роджър Федерер в предишните два кръга, тази нощ изигра отличен първи сет срещу испанския си съперник, но след това не успя да се противопостави успешно на Рафа, който вече е само на победа от титла №16 в турнирите от “Големия шлем”. 

31-годишният Надал ще спори за трофея в неделя с поставения под №28 Кевин Андерсън. 203-сантиметровият гигант от ЮАР, който за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнира от “Шлема”, се справи също в четири сета с испанеца Пабло Кареньо Буста (№12 в схемата) с 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

В неделя е финалът, като Кевин Андерсън ще влезе като тотален аутсайдер в първия си мач за трофей в Големия шлем. За последно пък Надал излезе на финала в Ню Йорк през 2013-а, когато повали Новак Джокович с 6-2, 3-6, 6-4, 6-1.

Надал и Кевин Андерсън имат 4 мача помежду си, като испанецът е загубил само 1 сет.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN