Двубоят от 1/8-финалите на турнира в Ийстбърн между Цветана Пиронкова и Симона Халеп ще бъде доигран в четвъртък. Новината беше обявена от пресслужбата на надпреварата. 

Българката води със 7-6(6), 2-1 и има преднина от 40:30 в четвъртия гейм, в който сервира за затвърждаването на пробива. Срещата обаче бе прекъсната заради превалявания в Англия и беше взето решение в сряда да не се играе.

Припомняме, че най-добрата ни тенисистка отпадна в квалификациите на турнира, но заради отказването на Петра Квитова влезе като „щастлива губеща“ директно във втори кръг.

Първи сет
Срещата не стартира по-най-добрия начин за Пиронкова, след като допусна пробив в третия гейм, в който дори не спечели точка.

В следващите части двете тенисистки сведоха до минимум грешките си и печелеха лесно подаванията си. Така се стигна до десетия гейм, в който Халеп сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и по всичко изглеждаше, че няма да има трудности да го спечели. Не на същото мнение беше Пиронкова, която спаси цели 7 сетбола и в крайна сметка спечели гейма за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който пловдивчанката демонстрира страхотна воля и характер и го спечели на 6 точки, с което поведе в сетовете след 7:6(6).

Втори сет
Втората част пък започна с три последователни пробива. При 2:1 за Пиронкова и 40:30 в четвъртия гейм срещата бе прекъсната заради дъжд. Впоследствие бе решено тя да се доиграе в четвъртък.