Поставеният под №2 в схемата Григор Димитров приключи безславно участието си на тенис турнира в Щутгарт. Соченият за фаворит в надпреварата българин допусна поражение в откриващия си мач срещу поляка Йежи Янович след 6:7(4), 3:6. Двубоят, който бе първи за Гришо на трева за сезона, продължи час и 18 минути.

С решаващо значение за изхода на срещата се оказаха мощните сериси на световния № 155, на които първата ни ракета не успя да намери противодействие. Това е втора загуба на Димитров от този съперник, след която общият баланс между двамата е 2-2 победи.

Следващата седмица Григор ще играе на турнира в "Куинс клъб" (Лондон).

Първи сет
Първият сет в срещата беше изключително оспорван. Двамата тенисисти заложиха на силни сервиси и рядко грешаха. В крайна сметка пробиви нямаше и се стигна до тайбрек.

В него Гришо допусна мини пробив в четвъртия гейм. В седмия той го върна, а впоследствие изравни за 4:4. Янович отново проби за 5:4, а до края на тайбрека Григор не успя да противодейства и загуби частта.

Втори сет
Втората част се разви подoбно на първата. Димитров и Янович рядко грешаха и печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. Българинът стигна за първи път в мача до точки за пробив едва в седмия гейм. След двойна грешка на Янович се стигна до 15:40, но полякът се спаси с мощни сервиси. Веднага след това Григор имаше и трета възможност, но отново не успя. В следващия гейм Янович на свой ред стигна до точки за пробив и реализира първата след аут на съперника. При 5:3 Янович сервира за мача и го направи на нула.