Григор Димитров победи поляка Йежи Янович със 7:5, 7:6(7:5) в първата си среща от тенис турнира в Стокхолм. Гришо е поставен под номер 1 в схемата и спечели трети сблъсък в петия си мач с поляка. В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Миша Зверев (Германия), победил Виктор Троицки с 6:2, 6:3. Българинът има две победи в два мача срещу Зверев, като и двата им мача бяха през тази година - Канада и Холандия.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет премина равностойно и всеки печелеше сервисите си. Янович демонстрира обичайната висока ефективност от начален удар, но към края на сета започна да греши все по-често. При 5:5 Гришо взе сервиса си на нула, след което взе аванс при 30:30 и проби поляка за 1-0 в сетовете.


ВТОРИ СЕТ
Втората част се разви подобно на първата, но двамата не бяха така убедителни в сервис геймовете си. Пръв можеше да се пропука Григор Димитров, но Янович пропусна два брейк пойнта при 1-1. Гришо също можеше да пробие съперника си и да поведе с 4-2, но при 40:30 в своя полза, допусна обрат за 3-3. Играта гейм за гейм продължи до 5-5 във втория сет, когато Димитров отново направи 6-5 в гейм на нула, както стори и в първия сет. Гришо обаче не успя да пробие съперника и мачът влезе в тайбрек. В него Димитров успя да запише пробив за 4:2, който се оказа достатъчен за успеха със 7:5 в тайбрека и крайното 7-6 във втория сет.