”Опитах да съм тиха днес”, португалката Мишел Ларчер де Брито, която се прочу с писъците си на “Ролан Гарос”

”Не можете да разберете, колко по-топло е във Флорида. Тук се нуждая от пуловер”, Винъс Уилямс обяснява разликата в температурата след победата над Карла Суарес Наваро.

”Ако може да се побеждава с един удар, сигурно ще съм гений”, хърватинът Иво Карлович на въпрос за асовете, които отбелязва.

“Майкъл Джексън бе пример за черното общество. И не само, той бе пример за всички, хора от всички раси бяха негови фенове”, Серена Уилямс за смъртта на Краля на попа

”Беше 1988 или 1989 година и той дойде в Базел. Бях пред стадиона и бе вълнуващо. Бях много малък. Със сестра ми слушахме отвън и усетих цялата еуфория”, Роджър Федерер за първите си спомени от Майкъл Джексън.

”Надявам се, че Мирка ще е добра жена”, бащата на две деца Лейтън Хюит на въпрос, както ще посъветва Роджър Федерер, чиято жена е бременна.

”Много малко от тях ще издържат пет сета”, отново Хюит на въпрос трябва ли и жените да играят до пета в турнирите от “Големия шлем”.

”Винаги съм казвала, че ако се бях родила момче, щях да играя крикет”, индийката Саня Мирза след победата в първия кръг над Ана-Лена Гронефелд.

"Веднъж играх в Македония. Те ми показваха средни пръсти и ми се смееха през цялото време, така че тука не ми е толкова трудно." Ернест Гулбис обяснява на журналистите, че има и по-лоши неща от това да играеш срещу Анди Мъри на централния корт на “Уимбълдън”.

“Уимбълдън” е красив турнир, винаги ми е добре, когато идвам тук. Хубаво е, че има слънце. Между другото изгорях от слънцето", Жил Симон разкрива проблемите, които среща на турнира.

“Беше доста забавно. Загрявахме заедно преди срещата...По време на мача трябваше да внимаваме да не седнем на една и съща пейка", Даниела Хантухова обяснява какво означава да играеш срещу партньорката си на двойки, след като отстрани Ай Сугияма със 6:4, 6:3 в третия кръг.

"Ще летят много топки и ракети по целия корт, ще се чуват псувни отвсякъде. Не мисля, че искате да виждате чак такива крайности", Марат Сафин на въпрос, какво би станало ако на тенисистите им се разреши да изразяват емоциите си без страх от наказание./БЛИЦ