Най-популярният британски тенисист Анди Мъри разкри, че се надява да се завърне на сингъл до края на годината. Бившият номер 1 в света обаче не се нае с конкретни дати. Както е известно, шотландецът ще се завърне на корта в турнира Куинс следващата седмица, но на двойки заедно с испанския ветеран Фелисиано Лопес. 32-годишният тенисист планира участие на двойки и на Уимбълдън, където спечели две от трите си титли от Големия шлем.

„Все още съм в началото. Чувствам се добре, без болка и се наслаждавам на възможността да тренирам, практикувам и се подобрявам в момента. Не смятам, че когато приключи Уимбълдън, ще се завърна на сингъл още следващата седмица. Все още съм далеч от мисълта, че мога да играя на ниво, в което съм конкуретноспособен на най-добрите в света“, сподели Мъри, който игра за последно на сингъл на Аустрелиън Оупън през януари.

„Надявам се в даден момент до края на годината да се завърна на корта на сингъл. Това е, общо взето, не искам да се наемам с конкретни дати, защото в момента съм щастлив, така че не се нуждая незабавно от мачове на сингъл след Уимбълдън или по време на Ю Ес Оупън. Ако тялото ми позволява, това ще бъде идеално, но не смятам, че ще стане така. Мисля, че ще ми отнеме малко повече време“, добави шотландецът, който тренира с американеца Франсис Тиафо, но все още не е тествал тялото си в тренировъчен мач на сингъл.

„По-рано удрях топки с играчи на сингъл, но бях в по-скоро неподвижна позиция. Аз бях този, който ги кара да се движат, а не обратното. Така че, на този етап все още не съм играл мач на сингъл в тренировъчен вариант. Надявам се, това да зачести след Уимбълдън“, завърши Мъри.