Британският тенисист Анди Мъри е изправен пред голяма дилема. Шотландецът трябва да вземе трудното решение дали да издържи на болката до "Уимбълдън" и на третия за годината турнир от Големия шлем да сложи край на кариерата си или да се подложи на сериозна операция. Най-вероятно след въпросната хирургична интервенция той няма да може да играе.

„Имам две опции. Едната е да си почина през следващите четири месеца и половина, след което да се готвя за Уимбълдън. В момента изобщо не мога да вървя нормално. Мога да го направя и да изиграя още един мач, но ще продължавам да не мога да вървя, ще продължава да ме боли, когато правя всекидневни неща. Ако обаче се подложа на такава операция, няма абсолютно никаква гаранция, че ще мога да играя отново. Наясно съм с това. Ще бъде много сериозна операция. Няма гаранции, че можеш да се възстановиш от това“, сподели Мъри, който миналата седмица обяви, че иска да приключи с тениса на „Уимбълдън“.

„В момента не мога дори да си помисля да разхождам кучетата си, да играя футбол с приятелите си. Ако реша да изчакам, това ще са още пет или шест месеца, в които ще чувствам дискомфорт. Най-вероятно ще взема решението през следващата седмица или някъде там“, добави британецът, който приключи участието си на Australian Open след загуба с 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 2:6 от испанеца Роберто Баутиста Агут.