Григор Димитров изчаква началото на Аустрелиън Оупън, който започва на 15 януари. В миналогодишното издание на турнира българинът бе спрян от Надал в 5-сетова драматична битка.

„Зареден съм със самочувствие и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, каза Димитров дни преди началото.

Той бе попитан дали е готов да спечели първата си титла от Големия шлем и заяви: „Когато се отвори подобна възможност, трябва да си в състояние да я сграбчиш.“

Още на осминафинал Григор може да се изправи отново срещу Ник Кирьос, срещу когото отстъпи на полуфинал в Бризбън и бе върнат към този мач.

„Беше много интересен двубой. Мислех, че нещата са под мой контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Ник направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, завърши Григор Димитров.